A művészet csodálatosan irracionális, végtelenül értelmetlen, mégis nélkülözhetetlen. – Günter Grass

Könyvkereső


Ha beírta a keresőszót nyomjon Entert!

Kiadók

Szerzők

még több szerző...

Lektorok

még több lektor...

Könyvek / Matematika / 5. osztály, 6. osztály, 7. osztály, 8. osztály, 9. osztály, 10. osztály, 11. osztály, 12. osztály, Egyetem/főiskola, Pedagógusok, Általános /

Miért nem lehet?

500 matematika feladat megoldással

Miért nem lehet?
Szerző Tuzson Zoltán
Lektor Orban Adalbert prof. univ. dr.
Kiadó Ábel Kiadó
Kiadás éve 2011
ISBN 978-973-114-134-3
Formátum 136 oldal, B5 (17 x 24 cm), fekete-fehér
 
  -20%
20 RON
16 RON
  

A könyvben 500 matematikai Miért?-re kap választ az Olvasó. Az ilyen jellegű feladat megfogalmazásokkal a feladatmegoldónak egy rejtvényszerű, a szokásosnál izgalmasabb problémát tűzünk ki, annál mely úgy kezdődik, hogy „Bizonyítsuk be, hogy...". Így az érdeklődés fölkeltése és fönntartása sokkal hatékonyabban megvalósítható.
A matematikának ilyen kérdésekkel való gyakorlása elősegíti a tanulók lényeglátását, ötletgazdagságuk gyarapítását, gondolkodási rugalmasságuk fejlesztését, érdeklődésük ébrentartását és nem utolsó sorban ismereteik elmélyítését és gyarapítását. A feladatok sikeresen használhatók mind tanórákon, mind szakkörökön vagy más tanórán kívüli tevékenységeken, nem kis tanulsággal.
A feladatok alkalmasak az indirekt bizonyítás megértésére, alkalmazására és elmélyítésére, valamint az ellenpéldával történő cáfolás módszerének a megértésére és használatára.
A kérdés-felelet formájában megfogalmazott és megoldott feladatok minden esetben rávilágítanak a feladatok nyitjára, az ok-okozat közötti összefüggésekre, kulcsot kínál azoknak, akik más, analóg, sajátosabb vagy általánosabb feladatok megoldásával próbálkoznak.
A feladatok a gimnáziumi és a középiskolai tananyaghoz kapcsolódnak, nem igényelnek felsőbb matematikai ismereteket, többnyire elemi eszközökkel, az alapvető matematikai ismeretekkel és kreatív gondolkodással könnyen megoldhatók.
A témakörök szerint csoportosított feladatok használhatók tanítási órákon, feladhatók házi feladatként, használhatók egyéni tanulásra önállóan is és közösen is. A tanórákon kívül sikerrel alkalmazhatók szakkörökön is, valamint különböző versenyekre való felkészüléskor, a tehetséges tanulókkal való foglalkozásokon. A legtöbb esetben a feladatokra lényegre törő és tömör megoldást mutatunk be, és nem zárjuk ki annak a lehetőségét sem, hogy egyes feladatokra az Olvasó a bemutatott megoldástól különböző megoldást is találhat. A leírt válaszok néha csak vázlatosak, ilyenkor az Olvasóra vár a részletesebb kidolgozás.

Tartalomjegyzék

Előszó
Jelölések
1. Összegekkel és szorzatokkal kapcsolatos feladatok
Megoldások
2. Oszthatósággal kapcsolatos feladatok
Megoldások
3. Prímszámokkal kapcsolatos feladatok
Megoldások
4. Hatványszámokkal kapcsolatos feladatok
Megoldások

Kapcsolódó termékek

Barangoljunk a matematika világában!
-21%
26,5 RON
21 RON
Görbék és felületek elmélete (III., javított kiadás)
-20%
24,5 RON
19,5 RON
Matematika M1, 12. osztály
-30%
31,5 RON
22 RON
Tariné Berkesi Judit:
Imagini magice – Împărțire
Imagini magice – Împărțire
-25%
12 RON
9 RON
Komplex analízis I. (II., javított kiadás).
-19%
26 RON
21 RON

Felhasználói fiókRegisztráció
Jelszóemlékeztető

Bevásárlókosár

A kosár üres.

Hirdetések


Keressen minket a facebook-on is.


Az Ábel Kiadó könyvei megrendelhetők a SEAP-on, az e-licitatie.ro honlapon.

Az Ábel Kiadó rendelkezik CNCSIS-akkreditációval. Bővebb információért kattintson ide: www.cncsis.ro


Az Ábel Kiadónál megjelent könyvek egy része nem született volna meg TÁMOGATÓINK anyagi segítsége nélkül. Köszönet illeti őket:

Weblap.ro