– Tényleg minden rosszban van valami jó? – Azt szokták mondani. – Most igen vagy nem? – Sok rossz van, amiben van valami jó, de van fenékig rossz is. – Ha például elvágom az ujjam, abban mi a jó? – Abban az a jó, hogy megtanulod, hogy a késsel óvatosan kell bánni, és azt is megtudod, mi a fájdalom. – És abban, hogy a Vincze Jenő bácsi meghalt, abban mi a jó? – Abban semmi. Az fenékig rossz. – Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnika

Könyvkereső


Ha beírta a keresőszót nyomjon Entert!

Szerzők

még több szerző...

Lektorok

még több lektor...

Könyvek / Nyelv és kommunikáció, Magyar nyelv és irodalom, * Új / 1. osztály, 2. osztály, 3. osztály, 4. osztály, 5. osztály, Pedagógusok, Általános, Szülők /

Bezzeg!

Bezzeg!
Szerző Fóris-Ferenczi Rita
Kiadó Kreativ Kiadó
Kiadás éve 2018
ISBN 978-606-646-596-0
Formátum 48 oldal, 22 x 28 cm, színes, kemény táblás
 
  23 RON
  

Fóris-Ferenczi Rita újabb mesekönyve a nagycsalád könyve, mely a 2017-ben megjelent Mondhatok-e valamit? című gyerekkönyvéhez hasonlóan megszólíthatja az óvodást, a kisiskolást, de a felnőttet is. Míg a De Anyu! című családi kisregényében az anya szemszögéből láthatjuk az öttagú családot, a Mondhatok-e valamit? a gyermek, a kisiskolás fiú nézőpontját, az elmondás, meghallgatás igényében a megértés vágyát tükrözi.
A Bezzeg! főszereplője ezúttal egy kislány, akinek két nagytestvére (egy bátyja és egy nővére), valamint egy nála kisebb testvére van. E kisleány szemszögéből látjuk a nagycsalád hétköznapjait és ünnepnapjait, életképeket, a mindennapok apró történéseit, a családi együttlét szépségeit és bosszúságait. A humoros, kedves kis történetek felhívják a figyelmet az egymásra való odafigyelés fontosságára. Észrevétlenül vonják be az olvasót az élet nagy kérdésein való töprengésbe, olyan témákat érintve, melyeket minden gyermeknek jó volna a szüleivel megbeszélni, különböző életkorba jutva újragondolni: Hol a helyem a világban? Kikhez tartozom? Milyen vágyaim vannak? Milyen vagyok? Milyen szeretnék lenni? Mi tesz boldoggá engem? Mi tesz boldoggá téged?

Tartalomjegyzék

Nehéz korszakok
Bezzeg!
Reggeli
De szeretnék gazdag lenni, egész nap csak csipszet enni!
Levélváltás decemberben
Karácsonykor szeretjük egymást
Hol táncolnak a papok?
Angyal a háztetőn
Karácsonykor másképp szeretjük egymást
Farsangi forgatag a családban

Kapcsolódó termékek

Mese az élet virágáról
-20%
23 RON
18,5 RON
Macska bazsalikommal
-20%
20 RON
16 RON
A Gömb – Fekete fény (1).
37 RON
A Virágárus Bácsi.
-21%
19 RON
15 RON
Tóth Etelka (szerk.):
Magyar helyesírási szótár.
Magyar helyesírási szótár.
86 RON
Csengő-bongó szavaink
-21%
21,5 RON
17 RON
Szabó T. Anna:
Határ.
Határ.
44 RON

Felhasználói fiókRegisztráció
Jelszóemlékeztető

Bevásárlókosár

A kosár üres.

Hirdetések


Keressen minket a facebook-on is.


Az Ábel Kiadó könyvei megrendelhetők a SEAP-on, az e-licitatie.ro honlapon.

Az Ábel Kiadó rendelkezik CNCSIS-akkreditációval. Bővebb információért kattintson ide: www.cncsis.ro


Az Ábel Kiadónál megjelent könyvek egy része nem született volna meg TÁMOGATÓINK anyagi segítsége nélkül. Köszönet illeti őket:

Weblap.ro