Aki harcol, veszíthet. Aki nem harcol, már vesztett is. – Bertolt Brecht

Könyvkereső


Ha beírta a keresőszót nyomjon Entert!

Kiadók

Szerzők

még több szerző...

Lektorok

még több lektor...

Könyvek / Biológia, egészségtan, Ismeretterjesztő / Általános /

A ló

Erő, szenvedély, szépség, tökély

A ló
Szerző Walker, Elaine
Kiadó Móra Könyvkiadó
Kiadás éve 2015
ISBN 978-963-11-9966-6
Formátum 224 oldal, 22 x 27,5 cm, színes, keménytáblás
 
  66,25 RON
  

A ló és ember között fennálló különleges kapcsolat több ezer éves múltra tekint vissza. A ló minden más állatnál nagyobb hatást gyakorolt gondolkodásunkra, társadalmunk fejlődésére, és mindmáig a legkülönbözőbb emberi kultúrák festői, írói és utazói számára jelent kifogyhatatlan inspirációt.

Sokáig lóháton vonultunk csatába, holott a lovak természetük szerint menekülnek a veszélyes helyzetek elől. Lovak húzzák ekéinket, szekereinket, pedig valójában nyugalomra vágyó állatok. Készséges társai az embernek, ennek a ragadozónak, amely elől pedig egykor zsákmányállatként fejvesztve kellett menekülniük. A lovak évezredek óta tanulják, hogyan győzzék le természetes félénkségüket, hogyan váljanak partnerünkké a munkában, a sportban, és hogyan illeszkedjenek be családunkba.

Vajon mi az, ami éppen ezt a fajt tette ilyen sokoldalú szövetségesünkké? Könyvünk ennek a kérdésnek igyekszik a mélyére hatolni. A csordaszellemet, a veszély előli ösztönös menekülést, a fizikai jellemzőket, érzékeny és intelligens természetüket feltárva ismertet meg ennek az egyedülálló kapcsolatnak az alapját képező tulajdonságokkal. A gyönyörű, színes képanyaggal büszkélkedő kiadvány méltón emlékezik meg a lovak történetéről, megadva így e kivételes, egyedülálló lényeknek járó tiszteletet.

***

A lovak bolygónk legtökéletesebben megalkotott teremtményei. Ez a könyv egyedülálló tulajdonságaik előtt tiszteleg száznál is több, szemet gyönyörködtető fotóval, amelyek lenyűgöző részletességgel ábrázolják kecses mozgásukat, küllemük pompáját és finom lelkületük rezdüléseit.

A szerző végigvezeti az olvasót ló és ember különleges kapcsolatának alakulásán, sorra veszi a lovak általános tulajdonságait és az egyes fajtákat egymástól megkülönböztető jegyeket is, hogy megértsük, a ló nem csupán fenséges megjelenésű állat.

*

Megismerkedhetünk a ménes életével, a csapat tagjai közötti kötelékekkel, amelyek meghatározzák a lovak világát.

*

Felfedezhetjük érzékeny lelkületüket és ennek az emberi történelmen átívelő összefonódását a különböző kultúrák legenda- és mítoszvilágával.

*

Feltárulnak előttünk azok az élettani és anatómiai sajátosságok, amelyek a lovat a szabad vágtától a lovasa hordásáig számos képességgel felruházzák.

*

Bepillantást nyerhetünk a lovak színezetének és mintázatának szédítő gazdagságába.

*

Végigkövethetjük életüket az első tétova lépésektől a felnőttkorig.

*

A világ számos lófajtáját felvonultató, művészi képanyag méltó illusztrációja ennek a minden korosztály számára ajánlható, remek kiállítású könyvnek.

***

Elaine Walker Angliában élő szabadúszó író. Verseket, szépirodalmi és ismeretterjesztő könyveket ír, a lovak kultúrtörténetével kapcsolatosan pedig szakértőként kap felkéréseket. A lovakkal kapcsolatos könyvei között éppúgy van regény, mint fényképes összeállítás, illetve áttekintő mű a lovaglás történetéről. Ötéves korában kezdett lovagolni, és ma is aktív, lelkes lovas. Munkásságáról az elaine-walker.com honlapon olvashatunk részletesen.

 

Tartalomjegyzék

BEVEZETŐ

VÁGTÁZIK A MÉNES – Az ősidők emlékezete

SZELLEMISÉG – Néphagyományok, mítoszok, legendák

FIZIKAI FELÉPÍTÉS – Erő és szépség

SZÍNEK ÉS MINTÁK – Ezerarcú szépség

Kapcsolódó termékek

Ariniş, Ioana:
Biológia 11. osztály
Biológia 11. osztály
-30%
43 RON
30 RON
Ép test – ép lélek (tankönyv)
-22%
18,5 RON
14,5 RON
Hantz Lám Irén:
Nagyenyed szóban-képben
Nagyenyed szóban-képben
34,5 RON
Fórizs Enikő és mások:
Descoperă Clujul medieval!
Descoperă Clujul medieval!
28 RON
Farkas György és mások:
A belső tér szennyezői.
A belső tér szennyezői.
-19%
26 RON
21 RON
Panni, Dani meg a többiek...
22,5 RON

Felhasználói fiókRegisztráció
Jelszóemlékeztető

Bevásárlókosár

A kosár üres.

Hirdetések


Keressen minket a facebook-on is.


Az Ábel Kiadó könyvei megrendelhetők a SEAP-on, az e-licitatie.ro honlapon.

Az Ábel Kiadó rendelkezik CNCSIS-akkreditációval. Bővebb információért kattintson ide: www.cncsis.ro


Az Ábel Kiadónál megjelent könyvek egy része nem született volna meg TÁMOGATÓINK anyagi segítsége nélkül. Köszönet illeti őket:

Weblap.ro