Nem azok szeretik igazán a könyveket, akik érintetlenül őrzik őket otthon a szekrényeikben, hanem azok, akik éjjel-nappal kezükben forgatják. – Erasmus

Könyvkereső


Ha beírta a keresőszót nyomjon Entert!

Kiadók

Szerzők

még több szerző...

Lektorok

még több lektor...

Hírek /

Új könyv: Stíluskérdések a romániai magyar audiovizuális médiában

2019. november 28.

A Pletl Rita szerkesztésében megjelent kötet tanulmányai a romániai magyar audiovizuális média nyelvhasználatát vizsgáló médiafigyelés (2015-2016) munkájából keletkeztek. A különböző médiumoktól begyűjtött nyelvi anyag szakszerű feldolgozása vetette fel azokat a szakmai kérdéseket (a nyelvhasználati sajátosságok), amelyeket a tanulmányok szerzői (a kutatócsoport tagjai) kibontanak, körbejárnak, tárgyalnak; az elemzések a monitorozás dokumentumanyagának adataira támaszkodnak. Az elemző megközelítés biztosítja, hogy a megfigyelt nyelvi jelenségek vizsgálata elméleti keretbe ágyazva valósuljon meg; lehetővé teszi a normasértések vizsgálatában a körültekintő eljárások alkalmazását, amelyek alapoznak arra, hogy a norma többrétegű (mintanorma, használati norma, nyelvi és nyelvhasználati norma stb.).

Ez a tanulmánygyűjtemény negyedik darabja a romániai magyar nyelvű audiovizuális média nyelvhasználatának sajátosságait bemutató sorozatunknak (2013-ban és 2014-ben, 2016-ban jelentek meg a kötetek).

A könyv megjelenését támogatta a Bethlen Gábor Alapkezelő.

Felhasználói fiókRegisztráció
Jelszóemlékeztető

Bevásárlókosár

A kosár üres.

Hirdetések


Keressen minket a facebook-on is.


Az Ábel Kiadó könyvei megrendelhetők a SEAP-on, az e-licitatie.ro honlapon.

Az Ábel Kiadó rendelkezik CNCSIS-akkreditációval. Bővebb információért kattintson ide: www.cncsis.ro


Az Ábel Kiadónál megjelent könyvek egy része nem született volna meg TÁMOGATÓINK anyagi segítsége nélkül. Köszönet illeti őket:

Weblap.ro