A könyvek azért vannak, hogy megtartsák magukban a tudást, mialatt mi a fejünket valami jobbra használjuk. Az ismeretek számára a könyv biztosabb otthont nyújt. Az én fejemben bármilyen könyvszagú ismeretnek a felezési ideje néhány hét. Így hát az ismereteket biztos megőrzésre a könyveknek, könyvtáraknak hagyom, és inkább horgászni megyek, néha halra, néha új ismeretekre. – Szent-Györgyi Albert

Könyvkereső


Ha beírta a keresőszót nyomjon Entert!

Kiadók

Szerzők

még több szerző...

Lektorok

még több lektor...

Könyvek / Magyar nyelv és irodalom, Gyermek- és ifjúsági irodalom, Házi olvasmányok / 5. osztály, 6. osztály, 7. osztály, 8. osztály, 9. osztály, Pedagógusok, Általános, Szülők /

Galléros Fecó titkos naplója

Galléros Fecó titkos naplója
Szerzők Berg Judit, Kálmán Anna
Kiadó Pagony Kiadó
Kiadás éve 2013
ISBN 978-963-9727-92-2
Formátum 336 oldal, 14,5 x 21 cm, felete-fehér, keménytáblás
 
  54 RON
  

Galléros Fecó, a vagány és kalandvágyó matrózfiú Datolyaparton kezdett naplót írni, nem sokkal azután, hogy a Szélkirálynőről büntetésből partra tették, és nem hajózhatott tovább.

Akik ismerik Rumini kalandjait, tudják, hogy Fecó végül elkeveredett Sötétváraljára (Ércsziget fővárosába), ahol újra összetalálkozott régi hajóstársaival. Bojtos Benedek kapitány ekkor megbocsátotta korábbi bűneit és visszavette a Szélkirálynőre.

Mi történt Fecóval Datolyaparton? Hogy került az északi Ércszigetre? Milyen kalandjai voltak eközben? Hányan törtek az életére és kikkel kötött életreszóló barátságot? Mindez kiderül Fecó saját szavaiból. Izgalmas kalandok, életveszélyes csetepaték, pókerpartik, kalózok, rablók, beszélő papagájok, vérszívó denevérek és rengeteg különleges alak bukkan fel Fecó feljegyzéseiben. És mellesleg az is kiderül, hogy néha a mindig vidám, mindig barátságos matrózfiúnak is vannak szomorú percei.

A könyvet Galléros Fecó saját rajzai illusztrálják (segítségére volt Kálmán Anna). A napló végébe Fecó feljegyezte kedvenc fejtörőit, kártyatrükkjeit és tengerészballadáit (ezeket Tóth Krisztina tolmácsolásában olvashatod.)

Tartalomjegyzék

1. Doppler Tóni
2. Denevérek
3. Mongúzok, vidrák, gazfickók
4. Kalamajka
5. Apacuka
6. Illatica
7. Aggasztó hírek
8. Gyöngyélet
9. Muránia
10. Mókusok és sünök

Kapcsolódó termékek

Vadkéken táncoló elefántok
-20%
20 RON
16 RON
Átutazóban Kolozsváron
-20%
17,5 RON
14 RON
Mese az élet virágáról
-20%
23 RON
18,5 RON
Panni, Dani meg a többiek...
22,5 RON
Reményik Sándor:
Benéz a havas
Benéz a havas
21 RON
Zsigmond Emese (szerk.):
CSIGAnapsi
CSIGAnapsi
3,5 RON
Mesketék
-21%
17 RON
13,5 RON

Felhasználói fiókRegisztráció
Jelszóemlékeztető

Bevásárlókosár

A kosár üres.

Hirdetések


Keressen minket a facebook-on is.


Az Ábel Kiadó könyvei megrendelhetők a SEAP-on, az e-licitatie.ro honlapon.

Az Ábel Kiadó rendelkezik CNCSIS-akkreditációval. Bővebb információért kattintson ide: www.cncsis.ro


Az Ábel Kiadónál megjelent könyvek egy része nem született volna meg TÁMOGATÓINK anyagi segítsége nélkül. Köszönet illeti őket:

Weblap.ro