Nem az a mester, aki sokat csinál, hanem aki jól csinálja. – Anatole France

Könyvkereső


Ha beírta a keresőszót nyomjon Entert!

Szerzők

még több szerző...

Lektorok

még több lektor...

Játékok, * Játék újdonságok / 2. osztály, 3. osztály, 4. osztály, 5. osztály, 6. osztály, 7. osztály, 8. osztály, 9. osztály, 10. osztály, 11. osztály, 12. osztály, Egyetem/főiskola, Pedagógusok, Általános, Szülők /

Jolly & Roger

Jolly & Roger
Szerző AbacusSpiele
Kiadó Lineart
 
  -9%
74 RON
67 RON
  

Ajánlott: fiúknak és lányoknak
Anyaga: fa + papír
Életkor: 8 éves kortól
Játékosok száma: 2
Játékidő: kb. 20 perc
A doboz mérete (cm): 20 x 20 x 5

Jolly és Roger bőrébe bújva a két játékos az úgynevezett dupla csáklyázós verseny keretében dönti el, melyikük lesz az új kalózkirály. Ehhez legénységetekkel két oldalról támadjátok a védtelen kereskedelmi hajókat, és a sikeres csáklyázás után igyekeztek lerohanni a fedélzetet. Minden kör elején az egyik játékos az 5 felhúzott kalózkártyából két csapatot képez, és a másik játékos dönti el, melyik csapatnak ki parancsol.

Csak akkor tudjátok megszerezni a kecsegtető zsákmányt, ha sikerül a fedélzeten fölénybe kerülnötök. Az a játékos lesz a kalózok új királya, aki a játék végéig a legtöbb aranyat zsákmányolja.

A játékot tovább színesíti a hajókorláton néha átnyúló és valakit magával rántó Kraken, néhány elszánt csontváz és egy sereg papagáj.

Kalózok hajóra! Ebben a kétszemélyes kalózos játékban a játékosok legénységet és mesés kincseket gyűjtenek, de csak a legügyesebben taktikázó játékos lehet minden idők legjobb kalóza! A játékosok körökön keresztül próbálják a különböző értékű hajókon átvenni a hatalmat, na meg kincseket gyűjteni. Aki a legtöbb kincset gyűjti a játék végén az lesz a nyertes. A játék egyik legfontosabb eleme az ajánlat. A soron következő játékos húz öt kártyát és azt kétfelé csoportosítja. Ebből az ellenfele választ egyet és rögtön felhasználja, ami megmarad, azt pedig az ajánlatot tevő játékos használhatja fel. Az ajánlat persze akkor ügyes, ha elgondolkodtatja az ellenfelet, mert ha túl egyszerű, akkor sokat segíthetünk az ellenfelünknek és hátrányba kerülhetünk.

A kártyák úgy használhatók fel, hogy a kártyával azonos színű hajóhoz kell, hogy azt tegyük és így uralmat szerezzünk fölötte, vagy ha már uraljuk a hajót, akkor eltegyük kincsnek. A játék során tehát a legfontosabb a folyamatos helyzetfelismerés és az ellenfél fejével való gondolkodás.

 

Tartalomjegyzék

A doboz tartalma:
43 kalóz kártya
7 különleges kártya (3 Kraken, 2 csontváz, 2 Tortuga)
2 kincsesláda kártya
1 kalóz zászló
4 hajó lapka
8 kapitány bábu

Kapcsolódó termékek

Röf-röf! (Oink!)
-10%
35 RON
31,5 RON
AbacusSpiele:
NMBR9
NMBR9
-10%
87 RON
78 RON
Schmidt:
Kids Domino
Kids Domino
-10%
69 RON
62 RON
Abacus:
CACAO
CACAO
-10%
89 RON
80 RON
Cornett, Günter és mások:
Pinguinii
Pinguinii
-10%
49 RON
44 RON
Knizia, Reiner:
Age of War
Age of War
-10%
49 RON
44 RON
Schmidt:
Zoo Lotto
Zoo Lotto
-11%
33 RON
29,5 RON

Felhasználói fiókRegisztráció
Jelszóemlékeztető

Bevásárlókosár

A kosár üres.

Hirdetések


Keressen minket a facebook-on is.


Az Ábel Kiadó könyvei megrendelhetők a SEAP-on, az e-licitatie.ro honlapon.

Az Ábel Kiadó rendelkezik CNCSIS-akkreditációval. Bővebb információért kattintson ide: www.cncsis.ro


Az Ábel Kiadónál megjelent könyvek egy része nem született volna meg TÁMOGATÓINK anyagi segítsége nélkül. Köszönet illeti őket:

Weblap.ro