Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani. – George Bernard Shaw

Könyvkereső


Ha beírta a keresőszót nyomjon Entert!

Szerzők

még több szerző...

Lektorok

még több lektor...

Játékok / 8. osztály, 9. osztály, 10. osztály, 11. osztály, 12. osztály, Egyetem/főiskola, Pedagógusok, Szülők /

Age of War

Age of War
Szerző Knizia, Reiner
Kiadó Lineart
Formátum 12,5 x 12,5 x 3,5 cm
 
  -10%
49 RON
44 RON
  

Életkor: 14 éves kortól
Játékosok száma: 2-6
Játékidő: 15-30 per

Japán urai hadba szólítanak. A seregek és szamurájok felfegyverkezve megindulnak hegyeken és völgyeken keresztül, hogy bevegyék a sziget legnagyobb erődjeit és új birodalmat alapítsanak Japánban. Vajon melyik uralkodó lesz az egyetlen?

A háború kora: Az Age of War egy egyszerű, gyors harci játék a feudális Japán korszakában, melyben célotok meghódítani a legnagyobb erődöket és kastélyokat. Egymás ellen küzdötök a klánok területeiért és Japán uralmáért.

Az erődök: Minden vár más védelemmel rendelkezik. Az erős kapu megtöri a lovasrohamokat, a magas falak védenek az íjászok támadásaitól vagy éppen a terep nem kedvező a gyalogoscsapatoknak. A vár védettsége, azaz hogy milyen katonákat kell bevetned a hódításhoz, a kártyákon szerepelnek. Két vagy három sorra felosztva helyezkednek el a sikeres támadáshoz szükséges harcosok. Minél erősebb a kastély, annál több győzelmi pontot ér.
A támadáshoz ki kell választanod a célpont erődöt és dobnod kell a hét kockával. A kockákon nem számok, hanem szimbólumok szerepelnek, amelyek a különféle hadtesteket jelölnek. Gyalogosok, lovasok, íjászok. Ha sikerül úgy gurítanod, hogy a kártyán fel tudsz tölteni egy sort a megfelelő kockákkal, akkor a támadás sikeres volt, a védelem gyengül. A maradék kockáiddal ismét támadhatsz, megpróbálva legyőzni minden akadályt, de jól vigyázz! A kockáid egyre fogynak, nincs lehetőség hibázni!
A játék addig tart, amíg van az asztalon szabad, meghódításra váró erőd. Amint mind a tizennégy kártya a játékosoknál van, a pontozás következik.

Harc a hadurak közt: A csatározások az uralkodók között is éles. Ahhoz, hogy te legyél a leghatalmasabb, sokszor kell majd összecsapnod a többi játékossal. Ez is hasonló módon történik, mintha egy még szabad várat ostromolnál, de ebben az esetben mindig eggyel több sikeres támadást kell végrehajtanod.

Kastélyaid a körülötted lévő seregek állandó célpontjai lesznek, kivéve, ha sikerül egy teljes klánt a szolgálatodba állítanod. Ha magad mellé állítod őket, a várak már nem támadhatóak és több pontot is hoznak a játék végét.

Tartalomjegyzék

A doboz tartalma:
14 kártyalap a kastélyokkal
7 darab egyedi dobókocka

Kapcsolódó termékek

Knizia, Reiner:
Penta
Penta
-11%
33 RON
29,5 RON
Rubik-kocka, 3×3×3-as klasszikus kocka
-11%
47 RON
42 RON
Domino Junior
-11%
33 RON
29,5 RON
AbacusSpiele:
NMBR9
NMBR9
-10%
87 RON
78 RON
McKinley Ross, Susan:
Qwirkle Travel
Qwirkle Travel
-10%
69 RON
62 RON
Hofstätter, Ronald:
Larry
Larry
-10%
35 RON
31,5 RON
Cornett, Günter és mások:
Pinguinii
Pinguinii
-10%
49 RON
44 RON

Felhasználói fiókRegisztráció
Jelszóemlékeztető

Bevásárlókosár

A kosár üres.

Hirdetések


Keressen minket a facebook-on is.


Az Ábel Kiadó könyvei megrendelhetők a SEAP-on, az e-licitatie.ro honlapon.

Az Ábel Kiadó rendelkezik CNCSIS-akkreditációval. Bővebb információért kattintson ide: www.cncsis.ro


Az Ábel Kiadónál megjelent könyvek egy része nem született volna meg TÁMOGATÓINK anyagi segítsége nélkül. Köszönet illeti őket:

Weblap.ro