Az olyan helyekre vezető utakat, ahová érdemes eljutni, nem lehet lerövidíteni. – Helen Keller

Könyvkereső


Ha beírta a keresőszót nyomjon Entert!

Kiadók

Szerzők

még több szerző...

Lektorok

még több lektor...

Hírek /

ÚJ KÖNYV: Intő szülőknek, nevelőknek

2015. február 9.

Ez a könyv nem INTŐT ad, nem dorgál, hanem figyelmeztetni szeretné a szülőket és a nevelőket, hogy mi az, amire oda kellene figyelni a gyermekek testi-lelki egészsége érdekében.

Kiss Judit, a Magyar Közoktatás szerkesztője így ír a könyvről: A szülő megvásárolja a tornacuccot, a diák becsomagolja és elviszi testnevelés órára, a tanár pedig – jó esetben – célirányosan megtervezett gyakorlatokkal megizzasztja a gyereket.

Madártávlatból nézve akár ennyiben is összefoglalható mindaz, ami a család–gyerek–testnevelés hármas kapcsolatát gyakorta jellemzi manapság. A görögök még komolyan vették annak idején az „ép testben ép lélek” intelmet – amit viszont aligha vesz figyelembe a mai romániai oktatási rendszer. És sok szülő/pedagógus sem fektet hangsúlyt arra, mennyit, hogyan sportol a gyerek, miként fejleszti testét és lelkét a rendszeres mozgás, milyen fizikai és – nem utolsósorban – pszichés vonatkozásai lehetnek mindennek, illetve milyen szempontokat kellene figyelembe venniük ahhoz, hogy a kibontakozó személyiség ép testében ép lélek lakozzék.

Bogdán Emese tapasztalt, a gyerekhez empátiával közelítő testnevelő tanárként körültekintő munkát végzett: hiánypótló könyve a testnevelés megannyi vetületét veszi górcső alá. Oly módon, hogy a felnőttek, akik elolvassák, remélhetőleg (újból) megszívlelik a görögök örökérvényű intelmét.

Ha többet szeretne tudni a könyvről, kattintson a linkre vagy látogasson el honlapunkra.

www.abelkiado.ro

Felhasználói fiókRegisztráció
Jelszóemlékeztető

Bevásárlókosár

A kosár üres.

Hirdetések


Keressen minket a facebook-on is.


Az Ábel Kiadó könyvei megrendelhetők a SEAP-on, az e-licitatie.ro honlapon.

Az Ábel Kiadó rendelkezik CNCSIS-akkreditációval. Bővebb információért kattintson ide: www.cncsis.ro


Az Ábel Kiadónál megjelent könyvek egy része nem született volna meg TÁMOGATÓINK anyagi segítsége nélkül. Köszönet illeti őket:

Weblap.ro